Vladimir Stojković skoro dve godine brani standardno u nacionalnom timu, a kruna treba da budu nastupi u Južnoj Africi. Čuvar mreže Vigana, posle završetka sezone u Engleskoj, radio je dve nedelje sa trenerima u Beogradu i u dobrom raspoloženju stigao juče na okupljanje u Kovilovo.

Vladimir Stojkovic golman Srbije

– Osećam se odlično – bile su prve reči Stojkovića u razgovoru za “Sport”. – Pre četiri godine, kada sam bio na spisku putnika za Mondijal u Nemačkoj, bio sam svestan da neću imati priliku da budem učesnik, ali sada želim da krunišem lepu priču.

Svestan je momak iz Loznice da se od stare slave ne živi i da u narednim danima mora da potvrdi nesporan kvalitet.
– Imam sjajne odnose sa kolegama i sve ih poštujem. Ipak, hoću da kroz treninge i tri kontrolne utakmice pokažem da sam u dobroj formi. “Jedinica” je moj broj od početka reprezentativne karijere, to će ostati i u Južnoj Africi.

Stojković smatra da je prelazak na Ostrvo bio pun pogodak.
– Sedam nastupa nisu toliko važni koliko celokupan utisak, koji sam ostavio na menedžera Martineza i trenera golmana. Imao sam odličnu podršku. Kirkland je zvezda u Viganu, a jedino sam ja, i pored Kingsona koji brani za Ganu, dobijao priliku da ga zamenim.

Manje od tri nedelje ostalo je do starta šampionata u Južnoj Africi.
– Važno je da sam se brzo prebacio na reprezentativni kolosek. Za mene je predstojeće takmičenje najvažnije u karijeri. Svestan sam koliko se od nas očekuje, ali znamo da se nosimo sa pritiskom, koji će rasti kako se bliži meč protiv Gane u Pretoriji.

Vladimir Stojkovic brani

Prvi čuvar mreže Srbije smatra da nema razloga da se ne ponove uspesi iz kvalifikacija.
– Atmosfera u ekipi je sjajna. Što se mene tiče, ulogu favorita prepuštam Nemačkoj, a mi ćemo se, naravno, truditi da joj pomrsimo račune. Verujem da ćemo uhvatiti dobar zalet u Austriji – poručuje Stojković.

VIGAN: Spreman ugovor

Posle Svetskog prvenstva, Stojković očekuje da potpiše ugovor sa Viganom.
– Počeli smo razgovore i očekujem da postignemo dogovor. Moja želja je da i naredne sezone budem u Engleskoj, koja mi po svemu najviše leži. Sporting neće praviti problem – kaže Stojković.

KAMERUN NA ISPRAĆAJU: Praznik u Humskoj

Igrači su zadovoljni što će moći pred našim navijačima da igraju pred odlazak na Mondijal. U goste, na stadion Partizana, 5. juna stiže Kamerun.
– Afrikanci imaju sjajne pojedince, pa očekujem praznik na prepunom stadionu Partizana – ističe Stojković

RASPOLOŽENI SELEKTOR Antić: Nevidljivi Danko

Prilikom spremanja za zajedničko slikanje nacionalnog tima Srbije, ispred hotela “Prezident” u Kovilovu, na oku fotoreportera nije bio Danko Lazović, pa je malu opasku imao Radomir Antić…
– Danka ne vidi ni Spaleti u Zenitu – aludirao je selektor „orlova“ na propuštanje nekoliko utakmica našeg reprezentativca u dresu ruskog tima zbog povrede.

Autor M. Marković Foto N. Skenderija