Bivši golman Crvene zvezde Vladimir Stojković dogovorio se sa matičnim klubom Sportingom iz Lisabona i sledećih godinu dana stajaće kao pozajmljeni igrač na golu Partizana! Stojković je prošao omladinsku školu Crvene zvezde pre nego što je otišao u Zemun 2003. godine.

Nakon dve sezone crveno-beli su ga vratili u svoje redove, a nakon sjajnih partija na golu posle samo 24 meča napustio je Ljutice Bogdana. Stojković je prešao u Nant i od tada njegova karijera kreće silaznom putanjom.

Usledila je pozajmica u Vitese, a zatim i trajni prelazak u njegov sadašnji klub – Sporting. Srpski reprezentativac je zatim ponovo lutao po pozajmicama u Hetafeu i Viganu gde takođe nije ostavio značajan utisak.

Na taj način, umesto Damira Kahrimana iz Javora i Anđelka Đuričića iz Leirije, koji su pominjani kao moguća pojačanja Partizana, „crno-beli“ su doveli 27-godišnjeg srpskog reprezentativca.

Ipak, uprkos traženju kluba Stojković je zadržao mesto „jedinice“ u reprezentaciji Srbije, a pred sam kraj letnjeg prelaznog roka odlučio se da sledeće sezone brani boje Partizana u Ligi šampiona.

Izvor: Blic