Selektor Srbije Siniša Mihajlović nezadovoljan je kako su u pripremnim utakmicama gol Srbije branili Brkić i Kahriman i za kvalifikacije bi mogao da u reprezentaciju vrati Vladimira Stojkovića, takođe razgovaraće i sa Dankom Lazovićem dok je za Pantelića i Žigića kraj u reprezentativnom dresu bar dok je selektor Siniša Mihajlović.

Siniša Mihajlović planira da u reprezentaciju vrati Stojkovića, razgovaraće sa Dankom Lazovićem kao i sa Milošem Krasićem, za Pantelića i Žigića nema mesta.

Siniša Mihajlović je dao intervju za „Sport“ gde je otkriio sve planove o kvalifikacijama za predstojeće Svetsko prvenstvo.

Očekivao sam više od Brkića i Kahrimana, razgovarao sam sa Stojkovićem, poručio sam mu da računam na njega. Dugo je branio za reprezentaciju“, najavljuje povratak golmana Partizana Siniša Mihajlović.

Mihajlović će razgovarati i sa Dankom Lazovićem i tako će pokušati da ga vrati u reprezentaciju jer je potreban timu, u kombinaciji će biti i Marko Šćepović, kada se oporavi, ali Pantelića i Žigića sigurno neće biti u reprezentaciji.

Napravili smo rez i odlučili se za mlađe igrač. Nema nazad, svestan sam rizika, odgovornost je samo moja“, dodao je srpski selektor.

O povratku Krasića u nacionalni tim Mihajlović je rekao da sve od njega zavisi i da mu je potreban kontinuitet igara.

Nije otpisan, od njega zavisi, potreban mu je kontinuitet igara“, ocenio je Miha koji je ponovio da je zadovoljan turnejom koja je bila namenjena sticanju iskustva i oslobađanju od straha.

„Iskustvo mora da se stiče kako bi se napredovalo“, zaključio je Mihajlović.

Srbija 15. avgusta igra protiv Republike Irske pripremnu utakmice pred start kvalifikacija za Svetsko prvenstvo a prvu utakmicu kvalifikacijama „Orlovi“ će odigrati protiv Škotske u gostima.

(Miloš Jovanović, Beli Orlovi)