Nikola Žigić neće imati produžen odmor zbog nastupa za reprezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvu. Nikola Žigić je bio starter na sve tri utakmice koje su „orlovi“ odigrali na Mundijalu, ali za razliku od ostalih saigrača iz reprezentacije on neće imati produžen odmor.

Nikola Žigić na stadionu Birmingema

Menadžer Birmingema Aleks Mekliš rekao je da će gorostasni napadač morati da se javi u novi klub kad i svi ostali fudbaleri.

„On svakako nije odigrao toliko utakmica kao ostatak tima, koji je prošle sezone dugo vremena praktično igrao u nerpomenjenom sastavu“, rekao je Mekliš i dodao:

„On bi trebalo da bude dobro,i naravno spreman za početak Premijer lige.“

Srbin će se pripremama Birmingema priključiti u ponedeljak i putovaće na utakmice predsezone, koje engleski klub igra od 14. jula u Hong Kongu i Kini.

Mekliš smatra da Srbin neće imati problema posle Svetskog prvenstva jer je prošle sezone odigrao samo 13 utakmica za Valensiju, mada je priznao da će mu biti potrebno vreme da se prilagodi na Premijer ligu.

„Mi ćemo Nikoli pokazati neke snimke iz prošle sezone, koji bi trebalo da mu daju uvid u ono što se se od njega očekuje. Premijer liga je gruba i teška i igra se drugačijim stilom od onog na koji je Žigić navikao“, zaključio je Aleks Mekliš.

Srpski fudbaler je ovog leta stigao u Birmingem za šest miliona funti.

Izvor: Mondo

Povezane vesti