Prošla nedelja je bila praznik za srpski sport (titule u vaterpolu, rukometu i tenisu), a ovog vikenda stižu dobre vesti  iza fudbal  Srbije, pre svih od Nikole Žigića, Boška Jankovića i Dejana Lekića!
Zašto? Pa naravno zbog golova! Krenimo redom!

 

Zavoleli su navijači Birmingema visokog Srbina još prošle sezone kada im je „doneo“ Karling Kup, ali je u redovima plavaca vladalo pravo oduševljenje nakon utakmice sa Lidsom! Čovek  koji može da postigne gol kad želi, kako mu sad pevaju navijači, nakon nekoliko padova ove sezone, pokazao se u svom pravom svetlu.
Na gostovanju Lidsu, pretvorio se Žiga u glavnog i odgovornog urednika i ostvario ubedljivu pobedu za svoj tim 1:4.
Na žalost, Žigić se povredio u toj utakmici, pa ga nije bilo u derbiju protiv Sautemptona koji je odgran bez golova iako je Sautempton utakmicu završio sa igračem manje. Da li je taj rezultat zbog Žigićevog ne igranja ili je nešto drugo u pitanju?

Boško Janković je još jednom zablistao! U pobedi Đenove nad Lacijom 3:2, Boško Janković je bio „učesnik“ sva tri gola. Kod prvog pogotka je bio asistent Palasiju, a druga dva su njegovo delo. Janković se nakon duže pauze, ove sezone vratio kao preporođen. Njegova igra svakako da pomaže ekipi, a nadamo se da će tako biti i u reprezentaciji.

U centru pažnje je još jedan bivši fudbaler Crvene Zvezde – Dejan Lekić.
Iako nije stalan član Osasune, Lekić svaku dobijenu priliku iskorištava maksimalno. Tako je bilo i u utakmici protiv Hihona gde je glavom doneo bod za svoju ekipu. Osasuna se nalazi u nezavidnoj poziciji, nakon pet utakmica nisu uspeli da ostvare pobedu, pa im je svaki bod jako važan.

Svaka čast momci! Neka tako bude i u nastavku karijere, pa da jednom i fudbaleri obraduju naciju kao što su to prošle nedelje učinili rukometaši i vaterpolisti u istom danu, zajedno sa Novakom.
Ovakve informacije su svakako dobre i za v.d. selektora Ćurčića. Ukoliko naši fudbaleri nastave ovim tokom, Ćurčić bi se pri sastavljanju tima za turnir na Kipru mogao naći na „slatkim mukama“ koga pozvati u tim Orlova!

Beli Orlovi (M. Petković)