Centarfor reprezentacije Srbije Nikola Žigić veruje da „orlovi“ imaju snage da stignu do završnice Mundijala! Čuveni centarfor poručio je da ko ne veruje u pozitivan rasplet ne treba ni da putuje u Južnu Afriku. “Ko u to ne veruje, ne treba da putuje u Južnu Afriku”, doslovce je odgovorio Nikola Žigić na pitanje jednog srpskog novinara sa nemačke televizije da li Srbija može da pobedi na Svetskom prvenstvu.

Marko Pantelic i Nikola Zigic na trening kampu u Austriji

Visoki napadač kaže da su sve utakmice važne, pa i kontrolne protiv Novog Zelanda, Poljske i Kameruna.” Imamo cilj, jaku grupu igrača, atmosferu, tako da uspeh neće izostati. Očekujem plasman u drugi krug, ali vredi pomenuti da nije mala stvar učestvovati dva puta zaredom na SP. U Južnoj Africi naći će se 32 najbolje reprezentacije, a mi smo među njima”, rekao je Žigić.

Marko Pantelić kaže da je svestan da svi čekaju veliki duel protiv Nemaca.

”Pobediće onaj koji je lukaviji, kako to obično kažu Nemci. Žao mi je Balaka. Iznad svega sam sportista i ne volim da se radujem tuđoj nesreći. Nikada tako nešto nisam doživljavao kao svoju prednost. Nadam sa da će se oporaviti i biti u nemačkoj postavi, pa da im tada pokažemo da smo bolji”, rekao je Pantelić.

Svi srpski reprezentativci složili su se u oceni da je sam plasman na Mundijal veliki uspeh, te da ne treba pričati o nekim daljim ciljevima, osim prolaska u osminu finala. Istakli su i da je prvi meč sa Ganom najbitniji, mada je Marko Pantelić ocenio da ni ona neće rešiti sudbinu „orlova“.

– Utakmica sa Ganom je svakako jako bitna, ali neće odlučiti konačan plasman. Pobeda bi nam, ipak, bila jak vetar u leđa- kazao je.
Činjenica da je selektor Gane Milovan Rajevac, koji dobro poznaje srpski fudbal, između ostalog i zato što je trenirao Žigića i Pantelića, ne brine napadače „orlova“.

– Imao sam čast da radim sa Rajevcom i on je izuzetan stručnjak, ali na terenu nas je 11 protiv 11 i tu se mi pitamo… Nama je cilj da rušimo sve pred sobom i daćemo sve od sebe da ga ispunimo – naveo je Žigić.

– Daleko veća je prednost za nas to što se Nikola i ja toliko dugo poznajemo, nego što je za Ganu činjenica da Rajevac zna ko smo mi – dodao je Pantelić.