Nikola Žigić je bio jedini strelac na prijateljskom meču Bugarske i Srbije. Opet je zagorčao sudbinu Lotera Mateusa koga je i ranije pobeđivao dok je igrao za Crvenu Zvezdu, a Nemac trenirao Partizan.

Nikola Žigić ne kirje da igra Orlova nije bila na vrhunskom nivou, ali kaže da su stigli do pobede u utakmici u kojoj je selektor menjao tim uvodeći mlade igrače i da je to najvažnije. On dodaje da su se mladi igrači dobro uklopili u tim i da će, ukoliko nastave vredno da treniraju, imati još dosta poziva za reprezentaciju.

Popularni Žiga je sve češće i prvotimac Birmingema, engleskog premijerligaša čiji je član postao ovog leta. To ga svakako raduje i kaže da će se i u narednom periodu truditi da opravda poverenje Mekliša.

Ovog vikenda Žigića i njegov Birmingem očekuje duel protiv Čelzija i kolege iz reprezentacije –  Branislava Ivanovića. Na pitanje o pobedniku, Žigić je kratko odgovorio: „Ja ću se radovati!“, a onda se ipak uozbiljio i rekao da ih očekuje teška utakmica, te da se svakako nada pobedi.

Mirjana Petković