Nikola Žigić ponovo je dobio mesto u startnoj postavi Birmingema, a visoki napadač pogotkom je trenera Aleksa Mekliša zahvalio za ukazano poverenje u pobedi nad Blekpulom od 2:0. Fudbaleri Birmingema nastavili su sa dobrim partijama i nakon pomalo nezasluženog poraza na gostovanju Arsenalu, pobedili su Blekpul.

Nikola Zigic gol, Arsenal-Birmingem

Već u drugom minutu ofanzivno orijentisani gosti mogli su da iznenade uspavane domaćine kada je Von sa 5 metara glavom šutirao pravo u Fostera. Ipak, Birmingem se brzo razmrdao i nedugo zatim Žigić je pokušao sa distance, lopta je na putu ka golu promenila pravac, a golman Metju Gilks je neverovatnom intervencijom sačuvao mrežu.

Usledio je neverovatan promašaj Gerija O’Konora, a domaćin zasluženo dolazi do vođstva u 36. minutu nakon velike gužve u šesnaestercu u kojoj je najspretniji bio Lijam Ridžvel. Do poluvremena Žigić se propisno obrukao kada je sa samo dva metra traljavo reagovao umesto da smesti loptu u mrežu. Ipak, visoki napadač se iskupio nakon samo 10 minuta u drugom poluvremenu iskoristivši grešku odbrane Blekpula za 2:0.

Drugi gol je poprilično umrtvio meč, pa je do kraja susreta viđen samo još jedan fantastičan udarac Vona sa distance koji je Foster izvukao „iz devedeset“.

Mekliš: Raduje forma Žigića, ali može on i bolje

Aleks Mekliš, menadžer Birmingem sitija, bio je zadovoljan pobedom nad Blekpulom (2:0) ali i novim pogotkom Nikole Žigića.

I do sada smo se dobro nosili sa svim našim rivalma, ali nismo uvek dobijali glavnu nagradu za to. Ovoga puta smo hteli da zadamo taktičke probleme Blekpulu i to nam se isplatilo, rekao je Mekliš posle pobede.

Govoreći o srpskom reprezentativcu straget Birmingem sitija ističe da Žigić mora još da poradi na svojoj skok igri.

Nikola Žigić je dobar golgeter, ume da završi akcije, ali bih iskreno voleo da još više poradimo sa njim na skok igri, iako je on sam po sebi već visok. Hoćemo da dodatno unapredimo njegove nastupe kao i da od njega stvorimo igrača koji će još agresivnije napadati odbrane rivala, istakao je Aleks Mekliš.

Povezane vesti