Fudbalska reprezentacija Srbije doputovala je na Farska Ostrva, uz tehničko sletanje u Danskoj, gde će u petak odigrati prvu utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini 2012. godine. Stručni štab naše najbolje selekcije ima jedan problem manje jer se zdravstveno stanje Zorana Tošića popravilo, povišena temperatura je prošlost, pa će krilni napadač CSKA biti u konkurenciji za sastav.

nikola zigic, ivan obradovic, neven-subotic

Protivnik je analiziran do detalja, a debi na klupi „orlova“, kao dvojnik Radomira Antića, imaće Aleksandar Janković.

– Nemam tremu – mladi stručnjak bez trunke razmišljanja otkriva svoje psihološko stanje uoči ovog duela, ali je i dalje ostala tajna na koji način će funkcionisati veza na daljinu, s obzirom na to da selektor Radomir Antić zbog kazne FIFA na četiri meča neće moći da predvodi Srbiju.

– To je tehničko pitanje, dogovori su u toku. Mislim da komunikacija na ovom meču neće predstavljati nikakav problem s obzirom na to da je stadion mali, tribine su blizu.

Janković je ostao prilično zatvoren i po pitanju sopstvene slobode odlučivanja na samom terenu.
– Sve je stvar stručnog štaba, mnogo stvari se odradi ranije, ali to je interno pitanje.

Zna li se koji će tim na teren u petak?

– Naravno da se naziru konture tima, i više od toga, ali će selektor imati poslednju reč po pitanju startne postave – nije ostavio na kraju dilemu Janković.

Aleksandar Luković je odigrao tek jedan meč po potpisivanju ugovora sa Zenitom i, kako sam kaže, nije još maksimalno spreman za najveće napore.

– Imao sam mesec i po dana pauzu, ali polako ulazim u takmičarsku formu.

Novi start kvalifikacija, stari rival?

– Nekako su nam Farani suđeni i ne bih imao ništa protiv da startujemo kao u prošlim kvalifikacijama. Svesni smo svi da nas ne očekuje nimalo lagana utakmica, maksimalna ozbiljnost se podrazumeva, nadam se pobedi. Pred nama je novi izazov, svako od nas želi da se plasiramo na Evropsko prvenstvo, verujem da ćemo od prve utakmice otvoriti kvalifikacije kako treba.

Nikola Žigić, kao i svi ostali njegovi saigrači, želi da se meč sa Slovenijom dočeka sa tri osvojena boda.

– Svaki početak takmičenja je težak, pa tako i ovaj. Smatram, međutim, da Farska Ostrva ne bi trebalo da nam predstavljaju veći problem i očekujem da se vratimo kući sa pobedom.

Subotić: Rani gol bi rešio sve

Nevenu Subotiću, defanzivcu Borusije iz Dortmunda, prošli meč na Farskim Ostrvima ostao je u lepom sećanju jer je postigao gol kojim je Srbija potvrdila trijumf.

– Znamo kako će igrati domaćin. Deset igrača će stati ispred gola i igrati bunker. Prošli put smo uspeli da pronađemo put do njihove mreže, najbolje bi bilo kada bismo mogli u prvom minutu da postignemo gol. U svakom slučaju, siguran sam da ćemo pobedom početi novi kvalifikacioni ciklus.

Povezane vesti