Nikola Žigić je juče i zvanično postao član Birmingema što je odmah navelo engleske medije da počnu da ga porede sa Piterom Kraučom, a u razgovoru sa novinarima srpski reprezentativac je istakao da obožava Premijer ligu i da veruje da može malo bolje od kolege iz Totenhema.

Nikola Žigić na konferenciji za medije

„Oduševljen sam dolaskom u Birmingem. Uvek sam želeo da igram u Premijer ligi i prilika koja mi se ukazala je nešto zaista fenomenalno“, rekao je Žigić.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde potpisao je ugovor na četiri godine vredan šest miliona funti, a engleskim medijima je poručio da prati dešavanja na Ostrvu, kao i da su ambicije kluba bile osnovni razlog što je izabrao Birmingem.

„Iz raznih izvora sam čuo da se Birmingem zanima za mene, a razlog zbog koga sam došao je taj što imam priliku da zaigram za veliki klub i klub koji gaji evrospki potencijal. To je bila ponuda koju zaista nisam mogao da odbijem“, rekao je Žigić.

Visina srpskog napadača bila je i glavna tema među medijima, poređenja sa Piterom Kraučom su već počela, ali Žigića to nije mnogo potreslo.

„Moj cilj je da, ukoliko to bude bilo moguće, odigram malo bolje nego Piter Krauč. Planiram da svoju visinu stavim u funkciju tima i da time donesem prednost na terenu. Činjenica da sam visok jeste prednost, ali ne znači da automatski zadajem probleme defanzivcima. Videćemo kako će to izgledati na terenu“, rekao je Žigić.

Mekliš oduševljen

Menadžer Birmingema Aleks Mekliš nije krio oduševljenje što je klub angažovao momka za koga Škotlanđanin tvrdi da je već dobro poznat svetskoj fudbalskoj javnosti.

„Drago mi je što smo baš mi završili posao sa Žigićem jer se već dve ili tri godine spekuliše o tome da li će Nikola napustiti Valensiju i gde će otići. On je već jako dobro poznat igrač na svetskoj fudbalskoj sceni i mislim da će mu u Birmingemu ići sasvim lepo. Ubeđen sam da će mu igranje pred publikom na stadionu Sent Endrjus biti posebno zadovoljstvo“, rekao je Mekliš.

Beli Orlovi, Blic

Povezane vesti