Birmingem Siti je objavio na svojoj zvaničnoj interner stranici da je reprezentativac Srbije Nikola Žigić potpisao četvorogodišnji ugovor sa klubom. Mediji u Engleskoj i Srbiji spekulišu da je Valensija na ime obeštećenja dobila između šest i sedam miliona funti, dok se pretpostavlja da će Žigić imati nedeljnu platu od 50.000 funti što je dvostruko više od do sada najplaćenijeg igrača Birmingema.

Nikola Žigić na stadionu Birmingema

Klub je na svojoj internet prezentaciji detaljno predstavio Žigića naglasivši da će Srbin uz Pitera Krauča biti jedan od najviših fudbalera u Premijerligi. Birmingem podseća da je Žigić u dresu Crvene zvezde u 110 nastupa postigao 71 pogodak, da je za Rasing u 51 meču dao 24 gola i da je najmanje pokazao u Valensiji koja je za njega klubu iz Santandera platila 13.5 miliona funti.

Novi vođa navale Birmingem Sitija, Nikola Žigić, kaže da je dolaskom u Englesku ostvario jedan od svojih ciljeva.

– Uvek sam želeo da igram u Premijer ligi i konačno mi se ispunila ta želja, rekao je Žigić.

Trener premijerligaša Birmingema, Aleks Mekliš, kaže da je izuzetno zadovoljan što je Nikola Žigić prihvatio ponudu ovog kluba, a da je najbolje preporuke za angažovanje reprezentativca Srbije dobio od selektora Radomira Antića.

– Žigić je već nekoliko godina u žiži javnosti i napravili smo dobar posao njegovim dovođenjem, istakao je Mekliš.

Za reprezentaciju Srbije, sa kojom će ovog leta učestvovati na Mondijalu u Južnoj Africi, Žigić je postigao 16 golova u 42 utakmice.

Birmingem je prošlu sezonu u Premijer ligi završio na devetom mestu, a ekipu je već pojačao i golmanom Benom Fosterom i vezistom Enrikom Valjesom.

Izvor: SportskaCentrala, B92