BeliOrlovi.rs > Live prenos > Gledaj prenos : Nemačka – Srbija Live prenos – Uživo – Direktan Live Stream – Volfsburg (20.45)
Gledajte direktan prenos utakmice Nemačka - Srbijauživo. Srbija igra prijateljski susret u gostima kao proveru pred početak kvalifikacija za EURO protiv Portugala. Live streaming video, Watch live football.

Nova godina, novi izazovi! Za svakog, pa i za fubalsku reprezentaciju Srbije. Najvažnije takmičenje su svakako kvalifikacije za Evropsko prvenstvo naredne godine. Pored tih, takmičarskih, Srbija će odigrati i nekoliko prijateljskih susreta u kojima će se uigravati ekipa.

Prva, rezultatski bitna utakmica za Mladena Krstajića i njegove izabranike je 25. marta, protiv Portugala. Ipak, pre susreta sa aktuelnim šampionom starog kontinenta, „Orlovi“ će zaigrati na Folksvagen Areni, protiv Nemačke.

Rivalitet dva tima

Prvi susret sa Pancerima još od 18.juna 2010.godine kada je Milan Lane Jovanović ućutkao Nemačku „porukom“ iz Južne Afrike.

Prisetite se: Galerija sa utakmice iz Južne Afrike

Pre te utakmice, Srbija i Nemačka su odigrale prijateljski meč 2008. Igralo se u Gelzenkirhenu, a domaćin je posle preokreta slavio 2:1.

Rivalitet “Orlova” i “Pancera” nosi korene od davne 1939. U prijateljskom susretu, reprezentacija Trećeg rajha je u Berlinu savladala Kraljevinu Jugoslaviju sa 3:2. Te godine, Nemci su savladali Jugoslaviju i u Zagrebu sa 1:5.
Noseći rezultate svih prethodnih reprezentacija i zemalja u čijem je sastavu igrala, Srbija se sa sastavima Nemačke sastala 29 puta i ostvarila negativan skor.

Sa 9 pobeda, 4 remija, 16 poraza u duelu sa Nemcima uz gol razliku 36:50 jedan je od lošijih zbira nasleđenih i ostvarenih rezultata tima.

Nisu se proslavili na poslednjoj fudbalskoj smotri u Rusiji, pa i jedni i drugi u ovaj jubilarni, 30.susret iako rezultatski nebitan, ulaze sa puno elana u novu takmičarsku godinu.
Po završetku Mundijala u Rusiji govorilo se o smeni oba selektora. Nemci su bez rezerve pružili podršku svom selektoru od koga se očekivalo mnogo, dok se u Srbiji, po običaju sudilo Krstajiću koji je ipak, za sada, ostao na klupi nacionalnog tima.
Koliko su timovi Joakima Leva i Mladena Krstajića spremni za sve te izazove, videćemo za nešto više od mesec dana, u Volfsburgu, na stadionu koji je izgrađen za potrebe SP u Nemačkoj 2002. godine.

Folksvagen Arena

Kao što smo već napisali, Arena je otvorena 13.decembra 2002. Sam naziv potiče od generalnog sponzora za njenu gradnju, giganta u autoindustriji koji ima postrojenje i sedište u Volfsburgu.
VW Arena u Volfsburgu je postao domaćin istoimenog kluba. Uprava kluba se preselila u novo zdanje “teško” 53 miliona evra, a do tad korišten stadion ustupljen je amaterskim kategorijama kluba. Volfsburg je na ovom stadionu slavio svoju prvu titulu šampiona Bundeslige u sezoni 2008/2009.
Pored fudbalskih događaja, kada je kapacitet stadiona 30.122 mesta, stadion često promeni kapacitet i namenu kao domaćin muzičkih koncerata u gradu.
Stadion je 2011. godine bio jedan od domaćina Svjetskog prvenstva u fudbalu za žene.

Po završetku tog meča, Srbiji preostaje četiri dana da se igrači odmore i pripreme za prvu kvalifikacionu utakmicu protiv šampiona Evrope, ekipe Portugala.

Susret Nemačka – Srbija, kao i utakmicu sa Portugalom možete pratiti u direktnom prenosu na našem sajtu!

2 komentara

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.