BeliOrlovi.rs > FIFA rang lista > FIFA rang lista : Srbija najslabije ranginan tim u svojoj grupi
Prema najnovijoj listi, Srbija je najslabije rangiran tim grupe E na SP u Rusiji.

Najnovija FIFA rang lista objavljena je juče. Po tom izvoru, Srbija se nalazi ispred nekih učesnika Mundijala, ali je daleko iza svojih protivnika ili čak onih timova koji neće nastupiti u Rusiji.

Kada su u pitanju učesnici Mundijala, slabije rangirani timovi od Srbije su Australija, Egipat i Nigerija.
Ipak, srpski tim ima manje bodova od Škotske, Rumunije, Irske, Ukrajine, Slovačke i Paragvaja koji nisu izborili plasman na Svetsko prvenstvo.
Na mesec dana od početka prvenstva naš tim zauzima 35.mesto, sa 732 boda što znači da je FIFA rang lista ostala nepromenjena u odnosu na mesec dana ranije kada je Srbija u pitanju.

Srbija najlošije rangiran tim grupe E

Kada su u pitanju protivnici iz grupe, Srbija je kao i u ovom prikazu, najslabije rangiran tim na FIFA lestvici najboljih timova.
Najjači tim naše grupe, Brazil je drugi tim sveta. Sledi ih tim Švajcarske koji je u top 10 timova. Naši protivnici 22. juna zauzimaju visoko šesto mesto na svetskoj listi. Tim Kostarike sa kojim i otvaramo nastup u Rusiji, trenutno zauzima 25. mesto.

Treba napomenuti da tabela nije trpela izmene u odnosu na onu od prošlog meseca. Odigrano je sedam prijateljskih susreta koji nisu uticali da FIFA rang lista pretrpi izmene. Napredovali su timovi Kuvajta po broju bodova, koji je napredovao 16 mesta. Kuvajćani su sada 160. od ukupno 211 članica FIFA. Sa druge strane najveći pad je ostvarila Palestina (trenutno 96.tim sveta) koja je otišla 13 mesta niže u odnosu na prošli mesec.

Prvi tim sveta je i aktuelni šampion – Nemačka. Slede Brazil, Belgija, Portugal, Argentina, Švajcarska, Francuska, Španija, Čile i Poljska.

Od susednih reprezentacija najbolje rangirana ekipa na FIFA rang listi je Hrvatska. Hrvati su 18. na listi, dok recimo Bosna i Hercegovina zauzima 41. mesto. Dva mesta niže je tim Crne Gore. Slovenija je 65, a Makedonija 77, dok su Mađari 49. ekipa na svetskoj listi.

Dodaj komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.