BeliOrlovi.rs > FSS > Arton Zekaj – do juče kapiten Srbije, od sutra igrač Kosova?
Fudbalska vest dana u Srbiji je ponuda reprezentacije tzv Kosova kapitenu mlađih selekcija Srbije, Artonu Zekaju da zaigra za njihov tim!

Arton Zekaj je mladi fudbaler oko kojeg se danas podigla bura u srpskom fudbalu, o čemu pišu i svi regionalni mediji. Kapiten mlađih selekcija Srbije (po nacionalnosti Albanac) nastupa za Sopot i mogao bi postati prvi sportista koji je državni grb i srpsku trobojku zamenio za „kosovska“ obeležja.

Zekaj koji je kapiten mlađih selekcija reprezentacije, rođen je u Somboru, ali su mu koreni sa Kosova, pa je predsednik tamošnjeg saveza Fadil Vokri iskoristio da fudbaleru pošalje poziv.

Pokazali smo interes da član mlade reprezentacije Srbije nastupa za Kosovo. Nadamo se da će sve na kraju ispasti dobro. Odluka je na njemu, a onda idemo prema FIFA-i. Njegov dolazak bi nam puno značio„, izjavio je Vokri.

To je, u razgovoru za Blic.rs potvrdio i 18-godišnji fudbaler koji je fudbalsko znanje stekao na stadionu Partizana gdje prošao sve selekcije kluba.

Poziv je stigao, ali moram dobro da razmislim o odluci. Ona još nije konačna“, kaže Zekaj i dodaje: “ Ne, ne bih, verujem, imao problema. Zavisi to od dosta okolnosti, ali ja sam rođen u Somboru, imam srpski pasoš, igrao sam za Partizan i mlađe kategorije Srbije, čiji sam bio i kapiten. Znate šta, ukoliko bih znao da ću u budućnosti dobiti poziv naše A selekcije, ostao bih u dresu „orlova“.

Iz Fudbalskog Saveza Srbije još uvek se niko nije oglasio povodom ovog slučaja.

Dodaj komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.