BeliOrlovi.rs > Live prenos > Gledaj prenos : Honduras-Srbija Live prenos – Uživo – Direktan – Live Stream
Noćas u 2 sata i 30 minuta posle ponoći srpska reprezentacija odigraće drugu utakmicu na mini turneji po Centralnoj Americi, protivnik je Honduras. Meč se igra u gradu San Pedro Suli, očekuju se teški uslovi za igru zbog velike sparine i ogromnih padavina koje su uništile teren. Ipak najavljeno je da će stadion biti pun. Live prenos, Live stream.

Naši idu na pobedu, svesni da moraju da se iskupe za loše rezultate u prethodnim kvalifikacijama, ali i za duel protiv Meksika koji su ‘Sombrerosi’ lako mogli da dobiju i ubedljivije od 2:0. Istina, jedna lasta ne čini proleće, pa tako ni ovaj meč ne može da odagna sve probleme i loše stvari, ali može ekipi barem malo da podigne moral i u nekoj meri smiri razočarane navijače.

Mrđa je pokidao ligamente kolena i to baca senku na celo ovo putešestvije po banana republikama, Brkić je lakše povređen, a Kolarov suspendovan zbog crvenog kartona u prošloj utakmici. Njih trojica su se već vratila u Evropu. Zbog ovoga, kao i zbog loše igre sa šampionom CONCAF zone, vd selektora Radovan Ćurčić najavio je promene među igračima koji će od prvog minuta istrčati na teren.

„Prema informacijama koje smo dobili, sve karte za meč protiv Hondurasa su rasprodate. Videli smo i da su nas novinarske ekipe dočekale na aerodromu. Očigledno je da nas čeka još vrelija atmosfera na stadionu nego što je to bilo u Meksiku, a isto tako smo svesni i motivisanosti domaćih fudbalera“, rekao je Ćurčić, a prenosi zvanični sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Stručni štab naše selekcije uradio je temeljnu analizu mogućnosti selekcije Hondurasa, a Ćurčić kaže da je rival i brži i fizički jači od Meksikanaca.

„Upoznali smo se s njihovom igrom i sve to preneli igračima kad smo doputovali ovde. Zajedno smo analizirali snimke koji prikazuju njihove osnovne karakteristike i mogu da kažem da možda nisu tehnički na nivou Meksika, ali brzinski i po fizičkoj snazi su sigurno i jači“, rekao je vršilac dužnosti selektora.

Stručni štab naše A reprezentacije najavio je određene promene u timu.

„Očekujemo da utakmica bude slična kao ona u Keretaru i zato će nam biti potrebno mnogo snage i pažnje, uz obavezno korigovanje grešaka koje smo pravili protiv Meksika. Prvenstveno mislim na posed lopte koji mora da bude bolji, ali i na brzinu u igri, kako s loptom, tako i bez nje. Samo kroz tečniju igru i tačniji i mirniji pas možemo do boljeg rezultata. Alvarez je izuzetno brz i predstavljaće verovatno najveću opasnost za naše igrače na levoj strani terena. Što se sastava tiče, biće promena, ali još moramo da vidimo kakav će biti teren i kako će na kojeg igrača do meča uticati promena klime. Za sada, ekipa je dobro, trening oporavka koji smo imali po dolasku ovde svi su dobro odradili, ali tek treba da procenimo koliki će napor ko moći da podnese. Sigurno je da će Volkov igrati umesto Kolarova, a verovatno ćemo zameniti i oba bočna igrača. Ono što je sigurno, Janković će startovati na jednoj od tih pozicija“, najavio je Ćurčić.

Sigurna je i promena među stativama, dok odbrana ne bi trebalo da pretrpi velike rokade.

„Braniće Kahriman jer je i pre polaska plan bio da dva golmana igraju po celu utakmicu. Ideja je i da meč opet počnu Rajković i Ivanović na pozicijama štopera, a blizu sam odluke da igramo s dva zadnja vezna. Moguće je da šansu od prvog minuta dobije Petrović, a ako bude teren natopljen vodom možda ćemo početi i s jednim polušpicem. Videćemo… Protiv Meksika smo se maksimalno zalagali, iako je neko odigrao bolje, a neko slabije. Protiv Hondurasa Srbija mora da odigra mnogo brže nego protiv Meksika, potrebna su nam pravovremena kretanja, oslobađanje od lopte na vreme, kretanje bez lopte… Sve to mora da se sinhronizuje jer samo tako možemo da odgovorimo brzoj igri rivala“, naglasio je Radovan Ćurčić.

(Beli Orlovi, Aleksa Ivanović; Foto: Arhiva)

Dodaj komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.