BeliOrlovi.rs > Selektori > SP u Rusiji : Mladen Krstajić među tri najslabije plaćena selektora
Poslednjih dana se spekuliše o puno detalja u svakom timu, pa i o platama selektora. Prema istraživanjima, selektor Srbije je jedan od tri najslabije plaćena.

Svetski mediji su proveli istraživanje ko od učesnika Mundijala najviše ulaže u kadrove tima. Ako je suditi po tome, Mladen Krstajić i Srbija su daleko od najboljih selekcija.

Prema pisanju portala Total Sportek, koji se bavi sportskim analizama sa strane ekonomije, najplaćeniji od 32 selektora je Joakim Lev.

Nemački selektor je na klupi tima od 2006.godine. Na prvenstvu u Južnoj Africi, Nemačka je osvojila treće mesto. Pre četiri godine ekipa Joakima Leva je dominirala u Brazilu, te osvojila zlato u finalu protiv Argentine. Za odbranu titule u Rusiji, Lev ima ugovor „težak“ 3,85 miliona evra što ga čini najplaćenijim selektorom.

foto:printskrin TotalSportek
Odmah nakon njega na spisku je selektor Brazila sa kojim će Srbija igrati 27. juna.
Tite je došao na klupu Brazila 2014, a sa platom od 3,5 miliona je drugi najplaćeniji selektor. Hoće li Tite uspeti da okupi 23 igrača koji će Brazilu doneti pobede i dugo očekivano zlato?
Selektor prvog srpskog protivnika, Kostarike prima platu od 350 hiljada evra. Švajcarci za godišnji ugovor Vladimira Petkovića godišnje izdvoje 850 hiljada evra, dok susedna Hrvatska zauzima 23. mesto. Zlatko Dalić, po pisanju portala, ima platu od 550 hiljada evra.

Iza Krstajića samo kolege iz Poljske i Senegala

Na listi najmanje plaćenih selektora je i selektor Srbije, Mladen Krstajić.
Po pisanju pomenutog portala, srpski strateg ima ugovor od 300 hiljada evra godišnje.
Podsećamo, Mladen Krstajić je bio pomoćnik Slavoljuba Muslina u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Po završetku kvalifikacija, Savez je raskinuo ugovor sa Muslinom a za vršioca dužnosti postavljen je Mladen Krstajić.
Tri meseca kasnije, tačnije u januaru ove godine Krstajić je dobio podršku Izvršnog odbora FSS i predvodiće naš tim na Mundijalu u Rusiji.

Na rang listi najplaćenijih selektora Mladen Krstajić zauzima 30. mesto. Iza njega su još selektor Poljske (270 hiljada), te selektor Senegala sa godišnjom platom od 200 hiljada evra.

Dodaj komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.