BeliOrlovi.rs > Navijači Srbije > SP u Rusiji : Glasajte za slogan Orlova
FIFA je otvorila glasanje za slogan koji će biti ispisan na autobusu svake od reprezentacija u Rusiji.

Svetsko prvenstvo se bliži, sređuju se detalji, pa je tako došao i red na slogan reprezentacija. 32 tima će se voziti u posebno stilizovanim autobusima, a u čijem sređivanju učestvuju i navijači. Slogan Orlova možete odabrati i vi, glasanjem na stranici svetske fudbalske organizacije.

Pred svako prvenstvo sveta navijači šalju predloge za slogan tima. FIFA suži izbor na tri, a navijači glasaju za svog favorita, odnosno slogan koji smatraju da najbolje opisuje njigov tim.

Ono što moramo primetiti jeste da su predlozi mnogih reprezentacija slični ili čak isti. Prednjače oni poput „Jedan tim…“, „Jedna zemlja, ista strast“…
Za srpski tim su odabrani sledeći slogani:

 • Jer, mi smo tim (BECAUSE, WE ARE THE TEAM)
 • Jedan tim, jedan san – Srbija (One team, one dream – Serbia)
 • Izaberi sopstveni put do pobede (Choose your own ride to victory)
 • Za jedan od ovih slogana možete glasati na zvaničnoj FIFA stranici do 14.maja.

  Prvi ponuđen slogan često koristi i KK Crvena Zvezda u saopštenjima na društvenim mrežama i akcijama kluba za vreme igranja domaćih i evropskih utakmica. Ima onih koji kažu da drugi podseća na pesmu navijača Partizana „..samo jedan klub, samo jedan grad…“, ali taj slogan je čest u izboru slogana za reprezentacije u Rusiji.

  Nema predaje, daj sve od sebe. Kad teško čini se, nađi put do pobede. Grb na grudima ponosno brani ga, cela Srbija sad za tebe navija„, refren pesme „Put do pobede“, himne Orlića iz 2015a.

  Stih iz pesme koja je pratila mlade fudbalere Srbije, svetske šampione iz 2015. je ponuđen kao treći slogan Orlova. Možda bude taličan i A reprezentaciji?!

  Slogani Grupe E

  Slogani reprezentacija sa kojima ćemo se susresti u prvom delu takmičenja su dosta slični. Ali krenimo redom. Za učesnika svih svetskih prvenstava, Brazil FIFA je ponudila tri predloga.
  „Cela nacija igra u jednom timu“ , „Nacija fudbalskih patika“, „Više od pet zvezda, 200 miliona srca“.

  Kostarikanci će se predstaljati jednim od ova tri slogana:
  „Jedan tim, jedna zemlja, strast, napred ekipo“, „Nema nemogućeg kada cela zemlja igra“ ili „Kostarika u mom srcu i duši, napred Tikosi“.

  Treći protivnik Srbije – Švajcarska će takođe birati svoj slogan. Ponuđeni predlozi za njihove navijače su:
  „Hop Švajcarska, hop Švajcarska. Moćna Švajcarska!“, „Jedna nacija. Jedan tim. Jedna strast. Jedan cilj“, „Četiri jezika, jedna nacija“.

  Izdvajamo slogane nekih od timova

  Od selekcija iz regiona, u Rusiji će igrati Hrvatska. „Vatreni“ biraju između: „Mala zemlja, veliki snovi„, „Želja u srcu je moć na terenu“ i „Srcem do vrha„.
  Hoće li Argentina i Mesi kao „Magija na putu“ doći „Zajedno do sna“ na prvenstvu u Rusiji? Egipat se „vraća posle nekoliko godina da donese sreću milionima srca
  Hoće li pod sloganom „Ponos. Strast. Zajedno.„, Englezi konačno napraviti nešto na svetskom prvenstvu ili će Francuzi da pošalju poruku „Pobedi, nek snovi postanu stvarnost„?

  Dodaj komentar

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.