BeliOrlovi.rs > Aleksandar Mitrovic > EURO 2020 : Srbija čeka protivnike! I novog selektora?
Pre početka Lige nacija, a po završetku Prvenstva u Rusiji navijači su bili skeptični po pitanju tima Mladena Krstajića. Sinoć, pohvale za osvojeno prvo mesto u grupi stizale su sa svih strana!

Da je uspeo da krene u „lečenje srpskih bolesti“ i da igrači budu TIM, jeste!

Srbija je ovaj deo takmičenja završila sa četiri pobede i dva remija, dok je Aleksandar Mitrović završio ovaj deo takmičenja kao najbolji strelac takmičenja sa šest golova.
Živković je sinoć, u pobedi nad Litvanijom, briljirao sa tri asistencije!

U debitantskom izdanju Lige nacija, najviše su razočarali Nemci. U grupi sa Holandijom i Francuskom, izabranici Joakima Leva zabeležili su dva poraza i dva remija, uz gol razliku -4. Na „iznenađenje“ je da su Holanđani koji nisu nastupili u Rusiji prvi ispred svetskog šampiona, Francuske.

Mladen Krstajić, često osporavan od srpske javnosti zbog (ne)pozivanja određenih igrača, sinoć je uživao u pobedi svojih izabranika. Onih koji će biti tu i u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020.

Srbija od 2000.nije nastupila na evropskoj smotri

Ne želimo da podižemo euforiju nakon ostvarenog rezultata u Ligi nacija. Svesni smo da je bilo grešaka i propusta koje treba i verujemo da će biti ispravljeni, ali i da će protivnici biti drugačiji od ovih u 4.grupi C divizije Lige nacija.

Ipak, Orlovi su u poslednjim utakmicama pokazali da ponovo lete, da žele u visine i samo se nadamo da će taj let da potraje! Imamo opravdane razloge za optimizam i veru u tim.

Mitrović i Prijović su odlično sarađivali u drugom poluvremenu duela protiv Litvanaca. Dugoočekivani dvojac u tandemu je oduševio malobrojnu publiku na stadionu Partizana. Da najboljem strelcu na terenu odgovara Prijović, potvrdio je i sam Aleksandar Mitrović.

„Lakše je bilo kada je Prijović ušao. Prvo poluvreme sam bio usamljen sa pet njihovih igrača i ulazak Prijovića mi je mnogo pomogao. Odvlačili smo jedan drugom defanzivce i otvarali prostor. Mi se jako lepo slažemo i na treninzima i u igri.“

I selektor je svestan da ništa neće biti lako, kao što ni nastupi u Ligi nacija nisu bili.

Na konferenciji za medije, Krstajić je izjavio da mu je 2018. bila najteža godina u karijeri, te da mu je pao kamen sa srca.
„Nije bilo lako ni u jednom momentu. I kada smo igrali dobro, nisam se opuštao. Znam dobro da je cela javnost uknjižilia tri boda, ali bojim se nekih stvari i ne volim da se opuštam.“

Ali, veruje u tim koji je na dva fronta stvorio prilike za toliko željeni plasman na Evropsko prvenstvo!

Najbitnije da smo došli do dve prilike da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Znali smo da će ova utakmica biti teška. Sada se okrećemo kvalifikacijama, ali pre svega da se odmorimo i da dobijemo protivnike. Cilj nam je da dođemo do EP kroz kvalifikacije, rekao je Krstajić posle pobede u Beogradu.

Krstajić je prošao od trnja do zvezda u poslednjih nekoliko meseci, a s obzirom da živimo u zemlji gde je sve od danas do sutra, nije sigurno ni ko će voditi Srbiju u tim kvalifikacijama. „Zatražio“ je i podršku za tim, bez obzira ko bude selektor u martu, jer su momci tu podršku zaslužili.

Ono što je sigurno, kada su kvalifikacije za EURO 2020 u pitanju, jeste da je Srbija u trećem šeširu, zajedno sa Slovačkom, Turskom, Republikom Irskom, Severnom Irskom, Škotskom, Norveškom, Finskom, Bugarskom, Izraelom.
UEFA se i zvanično oglasila da je unapred onemogućeno da u istoj grupi budu reprezentacije Srbije i samoproglašenog „Kosova“, kao i da „Kosovo“ ne može igrati ni protiv Bosne i Hercegovine. U saopštenju se navode i druge reprezentacije koje se zbog političke situacije neće naći u istoj grupi.
Žreb će se održati 2. decembra, a kvalifikacije će početi u martu 2019. i trajaće do novembra 2019.

Srbijo, srećno!

Dodaj komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Pratite Bele Orlove na FB