BeliOrlovi.rs > Live prenos > Gledaj prenos : Srbija-Hrvatska Live prenos – Uživo – Direktan – Live Stream
Na redu je peti meč u kvalifiakcijama za svetsko prvenstvo 2014. u Brazilu. Mnogi kažu za ovaj meč da je odlučujući za našu reprezentaciju, a i mi smo mišljenja da ovaj meč ima veliki značaj za dalji rasplet u grupi A. Hrvatska- Srbija direktan prenos meča sa "Maksimira" možete pratiti na našoj internet stranici!

Fudbalska reprezentacija Srbije

Hrvatska se pred ovaj meč nalazi na deobi prvog mesta u grupi A sa reprezentacijom Belgije. Ove dve reprezentacije imaju po deset boda, a Srbija je na deobi trećeg mesta sa samo četiri bodova. Hrvatska ulazi u ovaj meč kao veliki favorit, ali kada je u pitanju derbi kao što je ovaj, onda je teško pričati o favoritu.

U ovakvim mečevima uvek presudi inspiracija jednog ili dva fudbalera na terenu koji donesu prevagu u korist svoje reprezentacije. Podsetićemo se meča iz 1999. godine na „Maksimiru“ kada je Hrvatska (prethodno 1998. godine osvojila treće mesto na svetskom prvenstvu) bila u meču protiv Jugoslavije takođe favorit, ali na kraju nije uspela da pobedi. Jugoslavija je tada od 41. minuta igrala sa deset igrača zbog isključenja Mirkovića, ali je i pored toga uspela u zadnjem meču da ostane ne poražena u spomenutim kvalifikacijama i tim remijem obezbedila prvo mesto u grupi, a Hrvatsku „poslala kući“.

Za razliku od 1999. , Srbija sada ima daleko mlađu selekciju i to možda čini stvar malo težom nego što jeste. Daleko od toga da u našoj reprezentaciji nema velikih imena (Kolarov, Ivanović, Kuzmanović, Stanković, Nastasić sa samo 19 godine!), ali isto tako ceo tim mora da pokaže svoju spremnost i volju u ovakvim mečevima za pobedom. Nadamo se da će to učiniti upravo na „Maksimiru“.

Očekujemo da Srbija istrči na teren u sledećem sastavu:

Stojković, Subotić, Ivanović, Nastasić, Kolarov, Ignjovski, Kuzmanović, Tošić, Tadić, Đorđević, Đuričić.

Dok će Hrvatska najverovatnije na teren izaći sa sledećih 11 fudbalera:

Pletikosa, Srna, Lovren, Simunić, Strinić, Rakitić, Modrić, Badelj, Olić (Samir), Eduardo (Jelavić), Mandžukić.

Budite uz BeliOrlovi.rs i pružite podršku „Orlovima“ na „Maksimiru“!

Dodaj komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Pratite Bele Orlove na FB