BeliOrlovi.rs > Srpski fudbaleri koji igraju za druge reprezentacije > Tom Rogic, jos jedan talentovani fudbaler koji nece igrati za reprezentaciju Srbije (Video)

Za Rišeira Živkovića, o kojem smo vam pisali krajem prošle godine, još nije kasno da eventualno zaigra u dresu „Orlova“ (jer još nije zabeležio svoj prvi nastup za reprezentaciju Holandije), ali zato za Toma Rogića je definitivno kasno. Škotski fudbalski klub Selitk ga je u januarskom prelaznom roku doveo u svoje redove iz Central Kost Mariners (Australija), a dvadestogodišnjak je već zabeležio i dva nastupa za svoj novi tim uz jednu asistenciju.

Tom Rogić
Tom Rogić

Da vam predstavimo momka koji sada nastupa za Škotski fudbalski klub Seltik. Rođen je 16. decembra 1992. godine u Grifitu (Australija). Svoju profesionalnu fudbalsku karijeru započeo je u Belkonen Blu Devilsima, da bi potom zaigrao za Central Kost Marinerse. Upravo je u Marinersima skrenuo pažnju slavnog škotskog kluba na sebe. Seltik dovodi 21. januara ove godine Australijskog-Srbina u svoje redove za pola miliona evra.

Tom Rogić je igrač sredine terena, tako reći klasična „desetka“. Možda je neobično videti momka koji je visok 188 cm na toj poziciji, ali smo u mnogim video zapisima mogli da primetimo da se on na toj poziciji veoma dobro snalazi. Upravo Srbiji, pored pravog napadača, nedostaje jedna prava „desetka“ koja nije viđena još od penzionisanja Dragana Stojkovića- Piksija u redovima naše fudbalske reprezentacije.

Tom je za nepunih mesec dana već zabeležio dva nastupa za Seltik, a uz to je zabeležio i jednu asistenciju. Dobar prodor i preglednost igre, kao i pas Rogića ka saigraču, možete pogledati ovde.

Za reprezentaciju Australije zabeležio je već četiri nastupa i ostaje pitanje, kao i do sada, da li ima neko u fudbalskom savezu Srbije ko se bavi igračima koji nastupaju van Srbije, a i Evrope? Ukoliko ga ima, da li je moguće da se iz dana u dan otkirvaju novi i novi fudbalski talenti, putem medija, koji nikad neće zaigrati za zemlju odakle potiču njihovi roditelji?! I to samo zahvaljujući nemarnim, a dobro plaćenim, ljudima u odelima fudbalskog saveza Srbije…

Ostaje nam da vidimo da li će nas demantovati već pri sledećem fudbaleru srpskog porekla, kojeg će otkriti oni pre medija i ostatka sveta…

(Beli Orlovi, D.Jevremović)

Dodaj komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.