BeliOrlovi.rs > Aleksandar Kačaniklić > Naš a svetski: Aleksandar Kačaniklić

Marko Arnautović, Aleksandar Dragović, Bojan Krkić,su samo neki od igrača koji su srpskog porekla a ne igraju za „Orlove“.

Aleksandar Kačaniklić, još jedan Srbin koji ne nastupa za Srbiju!

Na ovu listu treba da dodamo i Aleksandra Kačaniklića, 21-godišnjeg veziste Fulama koji će da nastupa za švedsku reprezentaciju umesto za srpsku.

Aleksandar Kačaniklić je rođen 13. avgusta 1991. u Helsinborgu (Švedska) i tamo je započeo igračku karijeru.

Kačaniklić je u letu 2010. počeo da igra za mlađe selekcije Liverpula. Postigao je prelep gol protiv Arsenala u finalu FA kupa za mlađe selekcije. Kačaniklić prelazi u Fulam zajedno sa Dala Valeom kao deo dogovora po kojem će Končeski preći u Liverpul u zamenu za ova dva talentovana fudbalera, što je možda i jedan od razloga zašto Liverpul beleži negativne rezultaze.

Kačaniklićeva reprezentativna karijera počinje na Evropskom prvenstvu za mlađe od 17 godina a zatim nastupa i na Evropskom prvenstvu za mlađe od 19 godina u kojim je nastupio za reprezentaciju Švedske.

Avgusta 2012. kao zamenu za Emira Bajramija selektor Švedske vidi u Aleksandar Kačanikliću koji svoj debi za „A“ selekciju beleži 15. avgusta u prijateljskoj utakmici protiv Brazila. Kačaniklić je ušao 65. minutu zamenivši Vilhemsona. Švedska je u toj utakmici poražena rezultatom 3:0.

Kačaniklić je na prvoj utakmici u Premijer ligi postigao gol protiv Noriča u ubedljivoj pobedio od čak 5:0 koju je Fulam zabeležio protiv Noriča.

(Miloš Jovanović, Beli Orlovi)

Dodaj komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.