BeliOrlovi.rs > Rišeir Živković > Još jedan fudblaski biser koji nece nastupati za Srbiju! (Video)

Jedni ga zovu novi Arjen Roben, drugi ne žele da ga porede sa slavnim Holanđaninom, ali mu takođe predviđaju blistavu karijeru u najvećim Evrpskim klubovima. Reč je o 16-godišnjem Rišeiru Živkoviću, momku čija je majka Srpkinja.

Rišeir Živković
Rišeir Živković

Rišeir Živković nastupa trenutno za Groningen, pa ga shodno tome porede sa Arjenom Robenom koji je svoju karijeru takođe započeo u ovom klubu. Roben je tada sa 18 godine napustio redove Groningena, a to može da se ponovi i u slučaju Živković. Fudbaler čija je majka Srpkinja već je debitovao za ekipu Groningena. Prvi svoj nastup za spomenuti klub zabeležio je drugog decembra u meču protiv Heraklesa. Tog dana je imao samo 16 godina i 88 dana!

“Moja majka je iz Srbije, a otac sa Holandskih Antila. Nosim majčino prezime jer nas je otac napustio kada sam bio mali. To je sjajan spoj – antilski talenat i srpski temperament.”, kaže Živković.

Iz ovoga se može zaključiti da ovaj mladi fudbaler nebi imao ništa protiv da se nađe i među „Orlovima“, a ako uz to dodamo da se radi i o fudbaleru koji je napadač (već je svima jasno da Srbija trenutno ima manjak kvalitetnih napadača), ova priča postaje još zanimljivija.

“Iznenadio sam se kada sam čuo da sam u kombinaciji za meč sa Heraklesom. Nisam očekivao da će se sve desiti tako brzo. Sada ne želim nigde da žurim, idem korak po korak, prvo želim da se dokažem u Groningenu, a za posle ćemo videti”, inače, Živković je igrao i protiv Ajaksa u Amsterdamu, kao i protiv Venla.

U intervjuu za Holandske medije, Rišeir je otkrio ko su mu fudbalski uzori. Nažalost među njima nije bila srpskih fudbalera, iako je među njima spomenuo fudbalera koji potiče sa prostora nekadađnje Jugoslavije.

“Po mom mišljenju, Ibrahimović i Falkao su najbolji napadači na svetu”.

Da li će naš fudbalski savez još jednom, kao i mnogo puta do sada, reagovati prekasno ili će ovog puta reakcija biti pravovremena? Ostaje nam da sačekamo i nadamo se da nas neće ponovo razočarati. U međuvremenu ćemo dati sve od sebe da dođemo do kontakta sa mladim Živkovićem i napravimo intervju u kome bi smo i definitivno otkrili njegove planove kada su u pitanju nastupi za nacionalnu selekciju.

(Beli Orlovi, D. Jevremović)

Dodaj komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.