BeliOrlovi.rs > Liga nacije > Gledaj prenos : Srbija – Litvanija Live prenos – Uživo – Direktan Live Stream – Beograd (20:45)
Gledajte direktan prenos utakmice Srbija - Litvanija uživo. Reprezentacija Srbije igra u šestom kolu Lige nacije protiv Litvanije u Beogrady u utorak od 21.45 časova po našem vremenu, na stadionu „Rajko Mitić“. Live streaming video, Watch live football.

Prvi i poslednji protivnik Srbije u debitantskom izdanju Lige nacija je Litvanija.

Košarkaška zemlja u svetu fudbala nije se pokazala ni u novom UEFA takmičenju. U dosadašnjim nastupima zabeležili su tri poraza, od kojih je najteži onaj od Crne Gore. Sokolovi su slavili sa 1:4.
Ni protiv Srbije, Litvanija nije imala šta da ponudi, ali je Srbija jedva uspela da ode kući sa sva tri boda.

Litvanci nose lepa sećanja iz Beograda, ali sad je sve drugačije…

Zanimljivo, u poslednjem kolu kvalifikacija za SP 2010, Litvanci su takođe gostovali u Srbiji. Tada, u utakmici bez rezultatskog značaja u kojoj se selector Antić dao priliku mladim igračima, gosti su slavili sa 1:2.

Ipak, sada je situacija drugačija!
Utakmica koju će Srbija i Litvanija odigrati 20.novembra na stadionu FK Partizan ima rezultatski značaj! Posebno za Srbiju, koja će tri dana ranije igrati i duel sa Crnogorcima na istom terenu.
Zavisno od tog rezultata, Srbija će biti u prilici da ili potvrdi prvo mesto u grupi ili da vrati status lidera grupe.

Srbi imaju više razloga za optimizam

Dosadašnji rezultati daju Srbiji više razloga za optimizam.
Litvanci su ti koji nemaju pritisak. U grupi su bez bodova i svakako da u Beograd stižu da pokažu najbolje i pokušaju da odnesu bod ili sva tri.
Sa druge strane, Srbija iza sebe ima bolje rezultate, ali pozivaju i na oprez. Utakmica protiv Crne Gore je od najvećeg značaja, a onda se mirne glave treba izaći na teren sa Litvancima i igrati za pobedu.

Spisak Mladena Krstajića

C4 – trenutni poredak u grupi

Srbija 8, Crna Gora 7, Rumunija 6, Litvanija 0

Tabela u grupi će se svakako promeniti posle susreta Srbija – Crna Gora, Litvanija – Rumunija. Mi se nadamo da će se promeniti samo broj osvojenih bodova, da će Srbija i nakon susreta sa Crnom Gorom biti lider grupe.

Stadion FK ”Partizan”

Stadion Partizana, u javnosti poznat kao „JNA“, je atletski i fudbalski stadion. Stadion je u vlasništvu FK Partizan a dugo je nosio ime Stadion „JNA“. Od 1950. do 1987. godine svake godine su se na ovom stadionu održavale parade „Dan mladosti“. Stadion je zvanično otvoren 9. oktobra 1949. godine a prvu utakmicu su odigrale Jugoslavija i Francuska na kojoj je konačan rezultat bio 1:1.

Stadion Partizana
Stadion Partizana

U početku, stadion Partizana je imao kapacitet od 55.000 mesta ali nakon što je UEFA usvojila nova pravila o bezbednosti stadion je renoviran 1998. i sada ima kapacitet od 32.710 mesta. Dok se gradio stadion „Marakana“, FK Crvena zvezda je u tom periodu svoje utakmice kao domaćin igrala na ovom stadionu.

Navijači Partizana „Grobari“ stadion nazivaju „Fudbalski hram“.

Stadion Partizana
Stadion Partizana - Utakmica Lige šampiona

Liga nacija

Liga nacija je novo međunarodno takmičenje u organizaciji Evropske kuće fudbala. Sezona počinje u septembru ove godine, a završava se u junu 2019. Cilj je da Liga nacija zameni prijateljske utakmice i time postane treće najveće takmičenje evropskih timova posle Mundijala i evropskog šampionata.
Reprezentacije su podeljene u četiri divizije po rangu (A, B, C, D). Svaka divizija ima po četiri grupe sa tri ili četiri reprezentacije. Pobednici svake grupe se plasiraju na „fajnal for“, dok će pobednici svake divizije izboriti plasman na Evropsko prvenstvo.
U slučaju da kroz Ligu nacija plasman na EP izbori selekcija koja je to već učinila kroz redovne kvalifikacije, plasman obezbeđuje prva reprezentacija posle nje. Pobednici obezbeđuju plasmane u jače divizije, dok poraženi se preseljavaju u niže.
Srbija je smeštena u diviziji C zajedno sa Litvanijom, Crnom Gorom i Rumunijom.

Dodaj komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.