BeliOrlovi.rs > Dejan Stanković > Stanković u „Kući slavnih“ Intera
Bivši kapiten Srbije i igrač Intera iz Milana sinoć je postao član "Kuće slavnih" tog kluba.

To je drugi put da Inter uvršava svoje bivše igrače među slavne! U prvoj generaciji izabrani su Valter Zenga, Havijer Zaneti, Lotar Mateus i Ronaldo.
Sinoć su, zajedno sa Srbinom u „Kuću slavnih“ neroazura ušli Frančesko Toldo, Đakinto Faketi i Đuzepe Meaca, po kojem stadion kluba nosi ime.

Dejan Stanković nije krio zadovoljstvo i sreću posle ovakvog priznanja, pored toliko velikih imens koji su nosili isti dres kao i on.

Prijem u kuću slavnih Intera je zaista veliko, životno priznanje na koje sam veoma ponosan i koje mi mnogo znači. Ovakva priznanja, u sprotskom smislu, daju neku vrstu bemstrnosti i to me čini vrlo srećnim. Hvala pre svega mojoj porodici, prijateljima brojnim saigračima i trenerima iz Intera, ali i porodici Morati što su mi pomogli da dođem i budem tu gde jesam, u Kući slavnih jednog tako velikog kluba kao što je Inter. Godine provedene u Interu bile su sigurno najuspešnije u mojoj karijeri, jer o tome svedoče trofeji, a samim tim i za mene najlepše – rekao je Stanković.

Milanski klub se, u zimu 2004, posle dosta borbe sa konkurencijom, izborio za potpis srpskog internacionalca. Čak 231 utakmicu odigrao je Dejan Stanković za “crno-plave” sa stadiona “Đuzepe Meaca” tokom devet i po sezona koliko je bio igrač Intera. Nisu izostali ni trofeji – pet puta bio je šampion Italije, osvajao četiri puta Kup Italije, četiri Superkupa Italije, Ligu šampiona 2010. godine i jedno Fifa SP za klubove.
Najsrećniji Dejanov trenutak u karijeri dogodio se upravo igrajući za tim iz Milana, 22. maja 2010. godine. Na stadionu Real Madrida, “Santjago Bernabe”, u finale Lige šampiona pobedili su Bajern sa 2:0.

Dodaj komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.