BeliOrlovi.rs > Dejan Stanković > Dejan Stanković: Hajde da verujemo u Krstajića i momke
U životu Dejan Stanković je nosio četiri dresa - Zvezde, Lacija, Intera i onaj sa državnim grbom. Doduše, njih nešto više, ali svakako mu je najdraži onaj na kojem je pisalo Srbija! Sa njim se oprostio pre pet godina kao rekorder sa 103 nastupa.

Dejan Stanković je davne 1998. godine stupio u državni tim. Igrao je i nosio kapitensku traku sve do 2013. kada je odlučio da kaže „doviđenja“ aktivnom igranju za nacionalni tim.

Da, doviđenja, ne zbogom! I uvek je tu da pomogne, podrži, da savet ukoliko se to traži od njega, da navijački podigne atmosferu… Koliko nekadašnji kapiten znači fudbalskom timu Srbije potvrđuje i činjenica da je dobio poziv selektora da uz Sašu Ilića bude sa timom na pripremama.

Moja je namera da Stanković i Ilić putuju, najpre sa nama u Austriju na pripreme, jer verujem da bismo sa njima sigurno imali još bolji ambijent. Obojica su neskromno govoreći legende našeg fudbala, imaju ogroman respekt i uvažavanje. Sa obojicom sam razgovarao o ovome, bili su i više nego oduševljeni predlogom, na moje veliko zadovoljstvo. Da ne bi bilo zabune ili konfuzije, oni će tu biti kao naši gosti, tako da nagađanja oko toga, kako sam negde mogao da pročitam, da će Ilić možda ići kao igrač nisu na mestu„, izjavio je Krstajić po saopštenju ove odluke.
Savez će, po njegovim rečima, učiniti sve da Stanković i Ilić budu uz tim i u Rusiji. Želja selektora je da se nastavi dobra komunikacija bivših i sadašnjih reprezentativaca i stvori dobra atmosfera pred najveće takmičenje.

Stanković je bio učesnik na tri Mundijala – 1998, 2006. i 2010. godine. Uvek je bio tu da kao kapiten podrži ekipu, podigne atmosferu, ali sada iskusniji čelnik UEFA je smireniji u izjavama. To je i sam potvrdio u razgovoru za MozzartSport. Ipak, Dejan Stanković je i tad ponavljao da se u državni tim treba verovati!

foto:Zimbio.com

Hajde da se svi ujedinimo u podršci za reprezentaciju! I da ne pravimo prevelike planove, kao mnogo puta u prošlosti. Priznajem, dolivao sam ulje na tu euforiju. Jer, iskreno, svakog puta sam mislio da imamo tim za ‘nešto više’. Ipak, da se ne vraćamo u prošlost. I da ne poredimo timove, pojedince. Samo da verujemo u Mladena Krstajića i momke za koje se opredeli. Oni, to garantujem, imaju ogroman motiv i želju da nas obraduju. Imaju i kvalitet. A to je sasvim dovoljno za početak!

Deki zna da ova Krstajićeva Srbija nema lak posao! Smatra da se treba skoncentrisati na prve dve utakmice, a ne protiv Brazila tražiti prolaz. Svestan je pritiska koji nosi Krstajić, ali poručuje mu da pre svega on treba da veruje u sebe, svoj tim i to prenese na igrače.

Stankovića pored uspeha reprezentacije raduje i uspeh njegovog prvog tima čiji je navijač i danas – Crvene Zvezde. U pomenutom intervjuu, Dejan Stanković je čestitao rukovodstvu i igračima osvajanje titule, te pozvao navijače da u što većem broju dođu na proslavu iduće subote.

Ono što privlači pažnju bivšeg kapitena je i kamp „Deki 5“ koji će biti održan ove godine na Zlatiboru. Veliki igrač i humanitarac, Dejan Stanković će pored talenata, na kampu ugostiti i mališane iz udruženja NURDOR, te decu sa Kosova i Metohije.

Moglo bi se reći da mi je ‘Deki 5’ iskočio poslednjih meseci na vrh lestvice poslovnih, ali i emotivnih prioriteta. Baš mi je stalo da, zajedno sa saradnicima, uradim nešto pozitivno i korisno. Ideja nije nova, fudbalski kampovi postoje, ali potrudiću se da napravim nešto novo i drugačije. Prvi važan korak napravili smo izborom stručnog tima u kojem će biti treneri sa višegodišnjim iskustvom. O lokaciji ne treba trošiti reči. I klima, i tereni i lepota prirode potvrđuju da smo napravili pun pogodak. Svakog kampera ću dočekati i ispratiti sa bogatim kompletom sportske opreme specijalno dizajnirane i brendirane u ‘Deki 5’. Ugostićemo i mnogo mojih prijatelja iz sveta fudbala, ali i raznih drugih sfera javnog života. Sve sa istim ciljem, da im sedam dana provedenih na kampu bude ‘više od igre’. Da sedam dana ne skidaju osmeh sa lica i da kući krenu prepuni lepih uspomena. Verujem da će deca sa kampa izaći maksimalno zadovoljna i srećna„, rekao je Deki i osvrnuo se na druge učesnike svog kampa.

Čekam Vas ⚽️ www.deki5.com

A post shared by Dejan Stankovic (@deki5) on

Na kampu će učestvovati i deca iz NURDOR-a, na inicijativu Unicredit banke koja je partner kampa. Reč je o mališanima koji su uspeli da pobede rak i da se uključe u sport i fizičku aktivnost. Drago nam je što će biti i među našim kamperima. Imaćemo i goste sa Kosova i Metohije. I njihov život, a znamo svi kakav je, zaslužuje da se ulepša, kao god je to moguće”, zaključio je Dejan Stanković.

Dodaj komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.