BeliOrlovi.rs > Svetsko Prvenstvo 2018 > Ko će biti zadužen za postizanje golova u Rusiji?
Došli smo do fudbalera čiji je zadatak da zatresu protivničku mrežu ili pak da zadaju najviše glavobolja protivničkom golmanu i odbrani. Nadamo se da će nam fudbaleri koje ćemo navesti dati više puta razlog da se radujemo na utakmicama koje ih očekuju na Mondijalu.

Napadači

Kao i kod prethodnog teksta, tako ćemo i sada krenuti od onih koji će po nama biti na spisku Mladena Krstajića.

Aleksandar Mitrović

Aleksandar Mitrovic

Fudbaler Njukasla je na pozajmici u Fulamu i napokom igra onako kako od njega to očekujemo! Kod Beniteza nije dobijao potrebnu minutažu, dok u Fulamu kod Slaviše Jokanovića uživa zvanje prvog napadača tima. Potpuno opravdano jer igra fenomenalno, postiže golove, asistira, stvara ogromne probleme svakom protivniku. To je ono šta se očekuje od jednog dobrog napadača.

Zaključak: Bivši fudbaler Partizana će gotovo sigurno zauzeti mesto u startnoj postavi reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu.

Dušan Tadić

Dusan Tadic

On je još jedan od naših fudbalera koji nastupaju u Premijer ligi. Tadić je najzaslužniji fudbaler što se Srbija plasirala na Svetsko prvenstvo. Igra naše reprezentacije je direktno zavisila od njega i kada on nije bio toliko dominantan kakav zna biti, odmah je Srbija bila u problemu. Imao je problema da se ustali u prvoj postavi Sautemptona, ali kako je sezona bila na izmaku tako je on postajao sve bolji i bolji te verujemo da će u Rusiji biti onaj pravi.

Zaključak: On je uz Matića naš ključni igrač kada je u pitanju kreiranje napada i stvaranje šansi. Siguran putnik u Rusiju kao i starter na svakom meču. Bez Tadića u vrhunskoj formi, Srbija je sasvim drugi, da ne kažemo bezopasan tim.

Filip Kostić

Filip Kostic

Legionar u Nemačkoj, tačnije u Hamburgu igra jednu „toplo-hladnu“ sezonu. Pre njegovog dolaska u Hamburg imali smo utisak da ćemo na levom krilu dobiti igrača svetske klasa, ali po dolasku u spomenuti klub taj razvoj je nekako stao. Ne kažemo da je Kostić loš, ali imamo utisak da može još više. U reprezentaciji se ne ističe previše, ali je nekoliko puta u veoma bitnim trenucima uspeo da asistira za gol pa ga je stoga teško zamisliti na klupi naše selekcije.

Zaključak: Fudbaler Hamburga sigurno putuje u Rusiju i 90% zauzima mesto levog krila u prvoj postavi Srbije.

Aleksandar Prijović

Aleksandar Prijovic

Ovde je reč o fudbaleru za koga su do pre par godina znali samo ljudi kojima je fudbal sve u životu. Posle nekoliko golova u Evropi, došao je poziv selektora; stigao je i pogodak u dresu reprezentacije Srbije u veoma bitnom trenutku; postao je najbolji strelac u Grčkoj ligi… Puno stvari koje ga dovode u prvi plan i u ravnopravnu borbu za mesto u startnoj postavi reprezentacije Srbije.

Zaključak: Jedini pravi konkurent Mitroviću. Siguran putnik u Rusiju, ali verujemo da će zavisno od formacije i samog protivnika nijanse odlučiti ko će biti u startnoj postavi, Prijović ili pak Mitrović.

Andrija Živković

Andrija Zivkovic

Fudbaler Benfike se izborio za svoje mesto u startnoj postavi svog kluba i igra veoma dobru sezonu u Portugalu. Portugalci imaju na poziciji na kojoj nastupa Živković i daleko iskusnije fudblere, a i skuplje(po cenama koje se navode po raznim portalima koji se bave tim podacima), od našeg fudbalera, ali je on svojim igrama dokazao da cifre u ovom trenutku nisu realne i da je ta prednost u odnosu na saigrače zaslužena. Njegova prodornost, dribling pa i šut mogu da u određenim trenucima budu od velikog značaja za našu reprezentaciju.

Zaključak: Mladi fudbaler će biti siguran putnik u Rusiju i odlična zamena za Kostića ili pak Tadića. Možda čak i dobije prednost u odnosu na nekog od navedenih pa bude faktor iznenađenja za protivničku ekipu.

Ko još?

Pored gore navedenih mislimo da je teško očekivati da će se još neko naći na spisku putnika za Rusiju. Ipak tu ima nekoliko ozbiljnih kandidata od kojih izdvajamo:

Luka Jović igra najbolju sezonu u svojoj karijeri u dresu Ajntrahta iz Frankfurta. To pokazuje i podatak da je posle Levandovskog igrač kojem najmanje vremena treba da postigne sledeći gol! Srbija ima Mitrovića i Prijovića i verujemo da nema potrebe za još jednim napadačem koji bi sedeo na klupi, ali ako iko zaslužuje to mesto onda je to posle ovakve sezone zaslužio Jović.

Nemanja Radonjić je u Crvenoj Zvezdi odigrao sezonu za pamćenje. Njegova brzina i prodornost po levoj strani terena su ga izbacile u prvi plan za jednog od putnika u Rusiju. Po nama, fali mu završnica kako bi bio na jednom stvarno vrhunskom nivou, ali se nećemo iznenaditi niti ćemo biti protiv takve odluke ukoliko bude među 23 fudbalera koji će zaigrati na Mondijalu.

Dodaj komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.