BeliOrlovi.rs > Iz navijačkog ugla > Fudbaleri iz Srpske cekaju poziv Srbije

Nije nepoznata činjenica da se s druge strane Drine navija za reprezentaciju Srbije i da se Orlovi osećaju kao domaća reprezentacija. Tako je bilo i na utakmici mlađih selekcija Srbije i Bosne i Hercegovine u Modriči, kada su Orlići imali punu podršku domaćih navijača. Utakmica je prekinuta zbog nacionalnih obilježja i povika, ali su svi tu želeli jedno – pobedu Srbije.

Republika Srpska - Srbija

Uzimajući u obzir vezu jednog naroda sa dve obale Drine, razumljivo je zašto mnogo mladih fudbalera iz Srpske želi da zaigra za reprezentaciju Srbije, a ne Bosne i Hercegovine.

Želja ovih momaka nije sporna, kao i kvalitet kod mnogih, nije sve do njih. Fudbalski savez Srbije i selektor se retko odluče da nekom momku pošalju poziv za reprezentaciju.

Neki od njih prihvate poziv BiH, iako ostane žal za srpskom trobojkom, grbom i Bože pravde. Tim pozivom ne gube samo oni, već i reprezentacija Srbije koja bi pozivom mladih igrača stvorila jaku reprezentaciju, veća konkurencija za pozicije na terenu stvorila bi kvalitetne mlade igrače koji bi nas jednog dana doveli do trofeja na velikim takmičenjima. Pa u mladoj šampionskoj reprezentaciji Srbije koja je osvojila EP bilo je momaka iz Republike Srpske.

Jedan od fudbalera iz Republike Srpske koji „čeka“ poziv Srbije je i Miroslav Radović. Prvotimac Legije je više puta odbio poziv Bosne i Hercegovine, ali i Poljske gde je proglašavan i najboljim igračem, i ponovio da je jedina reprezentacija za koju on želi igrati Srbija. Iako je dokazao svoj kvalitet, poziv Srbije još uvek nije stigao.
Valjda će se desiti … nekad, kad shvate svi sa ove strane Drine da naša braća s one druge strane ginu za Srbiju.

U međuvremenu, mlada reprezentacija Republike Srpske organizuje prijateljske utakmice na kojima se trudi da pruži priliku mladim igračima da pokažu šta znaju i možda budu uočeni od strane svetskih klubova. Jedna od utakmica koju će Republika Srpska da odigra biće protiv reprezentacije Srbije, najverovatnije 4. septembra u Banja Luci. Pa možda je to sjajna prilika da mlade talente iz Srpske uoče selektori i treneri iz Srbije.

Republika Srpska navija za Srbiju!

Dodaj komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.