BeliOrlovi.rs > Dušan Tadić > Bleda Srbija : „Orlovi“ jedva iščupali pobedu!
Fudbaleri Srbije pobedili su Litvaniju u Viljnusu sa 1:0 u prvom meču grupe C na premijeri UEFA Lige nacija.

Gol za Srbiju postigao je Dušan Tadić sa bele tačke u 38. minutu nakon što je Klimavičijus u kaznenom prostoru oborio Aleksandra Mitrovića otpozadi.

Glavni utisak meča je dobar napad i nesigurna i neuigrana odbrana Srbije koja je napadački prosečnoj ekipi omogućila nekoliko sasvim dobrih šansi za gol.

Na veliko iznenađenje, Litvanci su jednu od najboljih takvih prilika imali već posle dva minuta igre na LFF stadionu u Viljnusu.

Loptu je pred golom Dmitrovića promašio Rukavina, odbila se od Živkovića i između igrača ju je pokupio Novikovas. Srećom, dao je sebi malo duži for što je bilo dovoljno da Dmitrović može da reaguje i spreči rano vođstvo Litvanije.

Sastavi ekipa:

Litvanija (5-4-1): Šetkus – Klimavičus, Jankauskas, Vaitakunas, Žulpa, Baravijukas – Novikovas, Kuklis (od 46. Vorobjovas), Verbickas (od 72. Sernas), Slivka – Černih. Selektor: Edgaras Jankauskas.

Srbija (4-2-3-1): Dmitrović – Milenković, Veljković, Rukavina, Rodić (od 77. Kolarov) – Maksimović, Matić (od 82. Lukić) – Kostić (od 90. Radonjić), Tadić, Živković – Mitrović. Selektor: Mladen Krstajić.

Stadion: LFF Stadion, Viljnus.
Kapacitet: 5.000
Sudija: Bobi Maden (Škotska)

Dodaj komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.