BeliOrlovi.rs > Marko Dmitrovic > Ko će biti Krstajićevi „ratnici“ u Rusiji? (Prvi deo)
Za nešto više od mesec dana Srbiju čeka prvi meč na Svetskom prvenstvu u Moskvi. Protivnici su poznati, ali igrači koji će se suprostaviti ekipama u grupi u kojoj je Srbija, a nadamo se i u nokaut fazi, još nisu fiksno određeni. Zato mi pravimo analizu igrača koji dolaze u obzir i pravimo jedan spisak koji će možda biti baš kao onaj koji će na kraju priprema objaviti Mladen Krstajić.

GOLMAN

Počećemo naravno od igrača koji svoje mesto zauzimaju između stativa.

Vladimir Stojković

Vladimir Stojkovic

Golman Partizana je neizostavni deo reprezentacije Srbije već godinama unazad. Njegovo mesto među stativama može da dovede u pitanje samo eventualna povreda (nadamo se da do iste neće doći). Njegova izdanja u dresu reprezentacije su konstantna i ne može se reći da je on direktni krivac za bilo koji pogodak u prošlosti koji je direktno uticao na plasman Srbije na tabeli, čak šta imao je pregršt odbrana koje su Srbiju držale u meču i davale joj dodatnu sigurnost kada je u pitanju odbrana svog gola.

Zaključak: među stativama će sigurno stajati Stojković.

Marko Dmitrović

Marko Dmitrovic

Marko je javnosti manje poznat, tačnije do skoro ga nije bilo na radaru naših selektora, ali je svojim partijama u španskom klubu itekako zaslužio reprezentativni poziv. Dmitrović je ponikao u Crvenoj Zvezdi, a potom bio u Mađarskoj, Engleskoj i sada Španiji. Imao je priliku da brani na prijateljskim utakmicama Srbije i ostavio veoma ozbiljan utisak. Eibar, njegova ekipa u Španiji, je više nego zadovoljna njegovim odbrana u tekućoj sezoni, jer donekle zahvaljujući i njemu imaju priliku da se bore čak i za neko od mesta koja vode u Evropska takmičenja.

Zaključak: Marko Dmitrović će se ravnopravno boriti i biće glavni kandidat za mesto drugog golmana reprezentacije Srbije.

Predrag Rajković

Predrag Rajkovic

Najmlađi a najvredniji na fudbalskom transfer tržištu. Njegova vrednost se procenjuje na 2,4 miliona evra. Golman Makabija iz Tel Aviva je sa mlađim selekcijama Srbije postizao velike uspehe koji su mu dali zvanje jednog od najperspektivnijih golmana na svetu. Nekako kako je otišao u Makabi kao da je taj njegov dalji fudbalski razvoj stao. Ne želimo da nas loše razumete, Rajković je itekako dobar golman ali očekujemo od njega još više. Mislimo da je za njegov dalji napredak potreban novi transfer u neku jaču ligu kako bi posle Crvene Zvezde i Makabija došao do kluba u kojem će njegov potencijal doći do potpunog izražaja.

Zaključak: Realno je da Rajković uz Dmitrovića vreba svoju priliku u slučaju da Stojković bude sprečen da zauzme mesto između stativa.

Ko još?

Ima tu još puno imena koja bi eventualno zaslužila poziv u reprezentaciju, ali nismo sigurni da li bi svojim znanjem i iskustvom mogli da pariraju gore navedenim. Pre svega tu mislimo na Aleksandra Jovanovića, Bojana Šaranova, Milana Lukača i mladog supertalentovanog Mileta Svilara(ovde prvo treba da se završi sve sa papirologijom kako bi golman Benfike branio za Srbiju). Ali se ponavljamo uz poštovanje navedenima i onima koje nismo naveli da Stojković, Dmitrović i Rajković imaju veliku prednost u odnosu na ostale.

Zaključak

Ukoliko bi se bilo koje drugo ime našlo na spisku za Rusiju, umesto trojice gore prvih navedenih, smatralo bi se aposlutnim iznenađenjem.

U narednim danima budite uz sajt BeliOrlovi.rs i očekujte tekst o odbrambenim fudbalerima.

Dodaj komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.