BeliOrlovi.rs > Milan Milanović > Milan Milanovic neci igrati za Rusiju

Selektor ruske reprezentacije, Holanđanin Dik Advokat najavio je da će njegovi poslodavci iz FS Rusije pratiti uputstva i svakom talentovanom stranom igraču ponuditi pasoš i mogućnost igranja za nacionalni tim.

milan milanovic

Ova vest mogla bi da zabrine navijače u Srbiji, budući da nekoliko veoma nadarenih mladih fudbalera igra u Rusiji, ali, što se tiče Milana Milanovića iz moskovske Lokomotive, nema bojazni da će odleteti iz tabora „orlova“. Njegov menadžer Goran Veljković kaže da su dobili poziv od Ruske Federacije, ali da od toga neće biti ništa.

– Na pitanje Rusa da li je Milan raspoložen da zaigra za njihovu reprezentaciju, odgovorio sam kontrapitanjem: da li znate odakle je Milan Milanović? Rekao sam im da su Milanovići sa Kosova, iz Leposavića, i kada bi poznavali karakter tih ljudi, nikada ne bi postavljali takva pitanja – rekao je Veljković za Kurir.

Posle Advokatove objave početka velikog lova na talente po ruskim klubovima službenici FS Rusije krenuli su u ozbiljan posao.

– Kada sam dobio poziv iz Rusije, nisam ni znao da je Advokat rekao kako će se u budućnosti oslanjati na strance koji žele da igraju za njihovu reprezentaciju. Deluju, dakle, ozbiljno i brzo. Ipak, kod Milana to neće proći. Njemu je predsednik Lokomotive ponudio pasoš da ne bi zauzimao mesto stranca. To nije bio problem da prihvatimo, ali za Rusiju može da nastupa samo pod jednim uslovom – da ga se Srbija javno odrekne – kaže Veljković.

Nekadašnji junior Crvene zvezde igra standardno za mladu reprezentaciju Srbije, za koju je u tekućim kvalifikacijama postigao već dva gola.

– Milan ima pravo da igra u još dva ciklusa za mladu reprezentaciju. Stručnjaci mu predviđaju sjajnu karijeru, pa je zaista teško da se zamisli situacija u kojoj će mu neko iz FSS poručiti da nije potreban – rekao je Veljković
[ad name=“BeliOrlovi-large-rectangle-bottom-article-text-image“]

Dodaj komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.